Waarom de babyvoeding van just. ‘the better start’ is voor je kindje, jezelf en de planeet

8 oktober 2021

Wie mij een beetje kent of al wat langer volgt, weet waarschijnlijk dat ik een groot voorstander ben van mild ouderschap en geen fan van de drang om alles perfect te doen. Iedere dag vers eten maken: da’s vaak niet haalbaar. Voor elke gelegenheid een tot in de puntjes verzorgde tafel voorzien (die dan ook nog eens de hele maaltijd overleeft): da’s nergens voor nodig. En een kindje dat de ene dag wel flink nieuwe dingen proeft en de andere dag zelfs voor de meest vertrouwde kost zijn neus ophaalt: dat hoort er nu eenmaal bij. 

Maar op sommige vlakken wil ik geen compromissen sluiten en ga ik wél resoluut voor de perfectie. Op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid, bijvoorbeeld. Ik nam me voor om jou en je kindje de beste start geven, en van die belofte wijk ik niet af. Ontdek hier waarom de babyvoeding van just. nu precies ‘the better start’ is voor je kindje, jezelf en de planeet!

1. Verse en gezonde babyvoeding

Tijdens de eerste 1.000 dagen geef je je kindje de basis mee voor een gezond voedingspatroon en een goeie gezondheid, en worden de smaakvoorkeuren gevormd. Voordat ik met just. begon, was ik al gepassioneerd door gezonde voeding, maar de geboorte van ons zoontje bracht die interesse in een stroomversnelling. Al het extra opzoekingswerk dat ik deed, en de gesprekken die ik voerde met specialisten over wat kindjes nu precies nodig hebben, vormen de basis voor de verse babyvoeding van just.

En zo hoop ik het jou makkelijk te maken om je kindje het beste te geven: verse, lekkere, biologische en gezonde purees, waar absoluut geen bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, zout, kleur-, geur- of smaakstoffen aan te pas komen. Puur natuur, dus. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zelfs een vluchtige blik op de producten voor jonge kindjes die vandaag gelanceerd worden, volstaat om te beseffen dat dat jammer genoeg niet het geval is.

2. Voor jou als ouder: informatie … en tijd

Bovendien wil ik mijn kennis niet alleen inzetten om jou gezonde babyvoeding aan te reiken, maar die informatie via onze blog en andere publicaties ook expliciet met jou delen, zodat jij de juiste keuzes kunt maken. Betrouwbaarheid is niet zomaar één van de kernwaarden van just. Iedereen heeft tegenwoordig wel een mening over wat en hoeveel kindjes moeten eten, waardoor het overzicht al snel zoekraakt. In die wervelwind aan vaak tegenstrijdige info wil just. net kritisch en transparant zijn.

Daarnaast maken onze kant-en-klare maaltijden jou het leven iets aangenamer. Door eens niet te moeten koken en je kleintje toch vers eten te kunnen voorschotelen, hou jij namelijk wat tijd over. Tijd om door te brengen met je kindje, om met het gezin herinneringen te creëren of om wat kostbare me-time in te lassen.

3. De juiste keuze voor de planeet

Met onze keuze voor vegetarische ingrediënten zoals tofu en biologische groenten die je bijna het hele jaar door in België kunt vinden, uiten we tot slot ons respect voor Moeder Natuur. Je wist wellicht dat je met biologische groenten je eigen gezondheid en die van je kindje een plezier doet, maar ook de gezondheid van de planeet vaart er wel bij. Bij het kweken van groenten komt bijvoorbeeld veel minder water kijken dan bij de productie van vlees, en groenten scheiden geen broeikasgassen uit (in tegenstelling tot dieren, die grote hoeveelheden koolstofdioxide, methaan en distikstofmonoxide de atmosfeer in sturen). 

Wil je je kindje toch graag wat vis of vlees geven? Dat kan natuurlijk: daarover beslis je helemaal zelf. Voeg die extra ingrediënten dan gewoon vers toe aan onze pureetjes – net zoals je ze voor oudere kindjes gerust wat bij kunt kruiden of gratineren met kaas. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *