De babyvoeding van just.

Met onze biologische baby- en peutervoeding gaan we 200% voor een gezonder en verser alternatief. Al onze producten zijn vegetarisch, en een gerenommeerd diëtiste gaf haar enthousiaste goedkeuring voor elk recept.

Toegankelijk en licht verteerbaar

De purees van just. zijn vegetarisch en bevatten verse groenten die je bijna het hele jaar door in België kan vinden. We kozen bewust voor toegankelijke, licht verteerbare groenten. Zo kan je kindje geleidelijk wennen aan vaste voeding. De oranje en groene groenten zijn bovendien rijk aan verschillende voedingsstoffen. Vanaf zes maanden mogen er ook eiwitten op het menu staan, zoals tofu. Tofu wordt gemaakt door sojamelk te stremmen; het is neutraal van smaak en geeft de pureetjes toch dat tikje extra smeuïgheid. Wil je graag wat vis of vlees aan je kindje geven? Dat kan je gewoon vers toevoegen. Makkelijk!

Puur natuur, zoals jij zou koken

Voor welke puree je ook kiest: alle just.-ingrediënten komen uit de natuur. We gebruiken geen toegevoegde suikers of zouten, geen bewaarmiddelen, smaak-, geur- of kleurstoffen. Enkel groenten en extra vierge olijfolie van eerste koude persing. Net zoals jij thuis zou doen. Het enige verschil is dat just. de pureetjes voor jou maakt (ook weer zoals jij het zou doen: stomen en pureren). Jij kan ze gewoon gewoon opwarmen. Smakelijk!

Optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen

We kiezen bij onze bereiding bewust voor pasteuriseren in plaats van steriliseren. Dit proces van ‘stomen op een lage temperatuur’ doodt evengoed alle ziekteverwekkers, maar dan zonder dat er voedingsstoffen, geuren, kleuren en smaken verloren gaan. Dat zegt ook Professor Bruno De Meulenaer, die verbonden is aan de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent: “Bij een pasteurisatieproces blijven er veel meer voedingsstoffen behouden.” Dat ligt anders bij gesteriliseerde babyvoeding, die veel harder verhit wordt. Het resultaat blijft langer goed en hoef je niet koel te bewaren, maar het bezorgt kinderen niet de smaak van ‘echte groenten’ en bevat heel wat minder essentiële voedingsstoffen.

Zonder koemelk of ei

De groentepureetjes van just. zijn niet alleen vers en gezond; ze bevatten bovendien geen koemelk of ei. Ook lactose, gluten, noten, schaaldieren, vis, tarwe, bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen zal je er niet in vinden. Puur natuur dus. Is je kindje allergisch aan of intolerant voor een van de voedingsmiddelen die we net vermeldden? Dan vind je bij ons toch een vers pureetje dat aan je verwachtingen voldoet.

Een idee voor een nieuw product?

Laat via [email protected] zeker weten welke gezonde, lekkere en kant-en-klare producten jij graag aan je kind(eren) zou willen voorschotelen. Ik ben altijd benieuwd en werk voortdurend aan nieuwe recepten.