Groenteschijfjes

Deze krokante schijfjes zijn ideaal:
👨‍👩‍👧‍👧 VOOR HET HELE GEZIN
🍽️ voor bij de lunch én/of het avondeten
🌱 als gezonde snack (na school)
🍷 als aperitiefhapje

De schijfjes:
✔️ zijn gezond
✔️ zitten boordevol groenten en volkoren granen (65-80%)
✔️ zitten in een aantrekkelijk, krokant jasje
✔️ zijn makkelijk om klaar te maken

Bereiding

Haal de schijfjes uit de verpakking. Om ze op te warmen, heb je verschillende opties. Je kunt ze gedurende 12 minuten in de airfryer of heteluchtoven bakken op 180 °C, of ze 3 minuten in de pan leggen, zonder vetstof. Makkelijk, toch?

Nuggets

Onze vier schijfjes ken je al langer. Maar nu komen daar ook nuggets bij in drie varianten-om-je-vingers-af-te-likken. Net zoals de schijfjes zijn onze nuggets ideaal:
🍽️ voor bij de lunch én/of het avondeten
🌱 als hartige snack (na school)
🍷 als aperitiefhapje

En net als onze schijfjes zijn de nuggets aantrekkelijk voor kindjes: dit keer niet alleen door hun krokant jasje, maar ook door hun leuke vorm. Het verschil? De nuggets bevatten een beetje extra kruiding en iets meer stukjes.

Bereiding

Haal de nuggets uit de verpakking en warm ze op. In de airfryer of heteluchtoven hebben ze 10 minuten op 180 °C nodig. In de pan bak je ze gedurende 7 minuten, zonder vetstof.

Kindvriendelijke gerechten, makkelijk met just.

Of je ze nu ’s middags of ’s avonds op tafel tovert, en of je ze nu als groente of als vleesvervanger gebruikt: onze groenteschijfjes en -nuggets vallen bij iedereen in de smaak – van peuters die plots wél groenten lusten tot oma’s die enthousiast een nieuw type ‘kroketje’ op hun menu zetten. Onze family food bevat geen ellenlange lijst met ingrediënten, maar is gemaakt volgens een eenvoudig recept. Een pure smaak, een gezond zoutgehalte, geen suiker, een aantrekkelijk jasje en (handig voor de jongsten) geen of weinig stukjes. Geniet ervan!

Samen genieten van kindvriendelijke gerechten

Niets zo gezellig als met z’n allen van hetzelfde potje smullen. Maar er zijn nóg redenen waarom just. het jou makkelijk wil maken om als gezin samen te eten … 

  • Wanneer jullie aan tafel schuiven, komt niet alleen het bestek naar boven, maar ook de beste verhalen. Het is hét moment om de dag te evalueren en de batterijen op te laden.
  • Bovendien heb je zo meer kans dat je kindje nieuwe smaken, geuren en texturen wil ontdekken. Jij kunt het goeie voorbeeld geven, en profiteren van het feit dat kinderen graag imiteren! 
  • Tot slot betekent samen eten gezonder eten. Volwassen, jongeren en vooral kinderen eten namelijk meer fruit en groenten als ze samen eten met hun ouders of familie.