Mini burgers

Deze krokante schijfjes zijn ideaal:
👨‍👩‍👧‍👧 VOOR HET HELE GEZIN
🍽️ voor bij de lunch én/of het avondeten
🌱 als gezonde snack (na school)
🍷 als aperitiefhapje

De mini burgers:
✔️ zijn gezond
✔️ zitten boordevol groenten en volkoren granen (65-80%)
✔️ zitten in een aantrekkelijk, krokant jasje
✔️ zijn makkelijk om klaar te maken

Bereiding

Haal de mini burgers uit de verpakking. Om ze op te warmen, heb je verschillende opties. Je kunt ze gedurende 12 minuten in de airfryer of heteluchtoven bakken op 180 °C, of ze 3 minuten in de pan leggen, zonder vetstof. Makkelijk, toch?

Nuggets

Onze nuggets zijn ideaal:
🍽️ voor bij de lunch én/of het avondeten
🌱 als hartige snack (na school)
🍷 als aperitiefhapje

En net als onze mini burgers zijn de nuggets aantrekkelijk voor kindjes: dit keer niet alleen door hun krokant jasje, maar ook door hun leuke vorm. Het verschil? De nuggets bevatten een beetje extra kruiding en iets meer stukjes.

Bereiding

Haal de nuggets uit de verpakking en warm ze op. In de airfryer of heteluchtoven hebben ze 10 minuten op 180 °C nodig. In de pan bak je ze gedurende 7 minuten, zonder vetstof.

Falafel

Falafel vindt z’n oorsprong in het Midden-Oosten, waar de balletjes nog altijd een vaste waarde vormen in de keuken. Maar ook bij ons staat de lekkernij steeds vaker op het menu.

De falafel van just. is …
👪 geschikt om met het hele gezin van te genieten
🍽️ perfect als lunch, avondeten, naschoolse snack of hapje
❤️ gezond, want hij bevat veel groenten en granen
🌱 volledig vegan en koemelkvrij

Tips:
✔️ maak er een sausje bij: yoghurt voor de kinderen, en look voor de ouders!
✔️ dankzij de combinatie met toegankelijke groenten (zoete aardappel en spinazie) krijg je zelfs de moeilijkste etertjes geïnteresseerd in kikkererwten.

Bereiding

Haal de falafel uit de verpakking en warm de balletjes gedurende 8 minuten op in de airfryer, gedurende 3 minuten in de friteuse of gedurende 8 minuten in de pan. Laat in het laatste geval de vetstof heet worden voordat je de balletjes toevoegt, bak ze kort op een hoog vuur voor een krokant korstje, en zet dan het vuur lager om de vulling verder te laten opwarmen.

Kindvriendelijke gerechten, makkelijk met just.

Of je ze nu ’s middags of ’s avonds op tafel tovert, en of je ze nu als groente of als vleesvervanger gebruikt: onze groenteschijfjes en -nuggets vallen bij iedereen in de smaak – van peuters die plots wél groenten lusten tot oma’s die enthousiast een nieuw type ‘kroketje’ op hun menu zetten. Onze family food bevat geen ellenlange lijst met ingrediënten, maar is gemaakt volgens een eenvoudig recept. Een pure smaak, een gezond zoutgehalte, geen suiker, een aantrekkelijk jasje en (handig voor de jongsten) geen of weinig stukjes. Geniet ervan!

Samen genieten van kindvriendelijke gerechten

Niets zo gezellig als met z’n allen van hetzelfde potje smullen. Maar er zijn nóg redenen waarom just. het jou makkelijk wil maken om als gezin samen te eten … 

  • Wanneer jullie aan tafel schuiven, komt niet alleen het bestek naar boven, maar ook de beste verhalen. Het is hét moment om de dag te evalueren en de batterijen op te laden.
  • Bovendien heb je zo meer kans dat je kindje nieuwe smaken, geuren en texturen wil ontdekken. Jij kunt het goeie voorbeeld geven, en profiteren van het feit dat kinderen graag imiteren! 
  • Tot slot betekent samen eten gezonder eten. Volwassen, jongeren en vooral kinderen eten namelijk meer fruit en groenten als ze samen eten met hun ouders of familie.