Over gerechten en grootmoeders …

Ik maak met veel plezier klaar waar jij geen tijd voor hebt. De just.-producten passen bij de meest uiteenlopende gerechten, van een kleurrijke salade in de zomer tot een hartverwarmend stoofpotje in de winter. Mijn leidraad? Ik gebruik niets dat mijn overgrootmoeder niet zou kennen en hou mijn lijst met ingrediënten bewust zo kort mogelijk, met veel groenten, granen en peulvruchten als basis. Wekelijks sta ik in de keuken te experimenteren, en ik ben altijd benieuwd naar jouw mening. Wil je een bepaald product in de rekken zien? Laat het me zeker weten.

Onze burgers en balletjes

Elk van deze overheerlijke producten is ideaal …
👨‍👩‍👧‍👧 om met het gezin, familie en vrienden van te genieten
🍽️ voor bij de lunch én/of het avondeten
🌱 als gezonde snack, boordevol groenten en granen 
🍷 als aperitiefhapje dat heel snel klaar is

Wat mag het voor jou zijn vandaag?

Mini burgers

De mini burgers:
✔️ zijn gezond
✔️ zitten boordevol groenten en volkoren granen (65-80%)
✔️ zitten in een aantrekkelijk, krokant jasje
✔️ zijn makkelijk om klaar te maken

Bereiding

Haal de miniburgers uit de verpakking. Om ze op te warmen, heb je verschillende opties. Het beste resultaat krijg je door ze zo’n 12 minuten in de airfryer te bakken op 180 °C. Ook de heteluchtoven is een optie: ga daar dan net zo goed voor 12 minuten op 180 °C. Tot slot kan je de burgertjes 7 minuten in de pan leggen, zonder vetstof. Wil je ze een krokant korstje geven in de pan? Gebruik dan toch wat vet en laat dat eerst heet worden. Bak de  miniburgers aan twee kanten kort tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur nu lager en bak tot ze warm zijn binnenin.

Falafel

Falafel komt uit het Midden-Oosten. De balletjes vormen er nog altijd een vaste waarde in de keuken, maar ook bij ons staan ze steeds vaker op het menu. En terecht! Onze falafel is volledig vegan en koemelkvrij.

Tip: een yoghurt- of looksausje past perfect bij deze lekkernij.

Bereiding

Haal de falafel uit de verpakking en warm de balletjes gedurende 8 minuten op in de airfryer, gedurende 3 minuten in de friteuse of gedurende 8 minuten in de pan. Laat in het laatste geval de vetstof heet worden voordat je de balletjes toevoegt, bak ze kort op een hoog vuur voor een krokant korstje, en zet dan het vuur lager om de vulling verder te laten opwarmen.