
Recepten
In deze rubriek deel ik graag makkelijke, alledaagse recepten. Gezond en lekker: die eigenschappen gaan hier hand in hand!
Wat is jouw ‘signature dish’?
Met welke gerechten doe jij je gezin, familie of vrienden watertanden? Stuur ze gerust door, zodat ik ze hier kan opnemen. Sharing is caring, want we willen natuurlijk allemaal lekkere, gezonde en afwisselende recepten op tafel toveren!
De handen in elkaar slaan
Heb je zin om samen te werken? Laat het me zeker weten. It takes a village … om regelmatig nieuwe recepten te bedenken en er foto’s van te nemen. En uiteraard ben ik ook gewoon heel nieuwsgierig naar hoe jij onze producten gebruikt.
Gezellige momenten samen
Tot slot deel ik graag in jouw eet- en feestvreugde. Stuur me dus zeker foto’s door van al die gezellige aperitiefmomenten onder familie en vrienden, dan zorg ik ervoor dat ze hun weg vinden naar de social kanalen van just. Ik kijk er alvast naar uit.
Je serveert onze nuggets met spinazie en kaas vandaag tussen een wrap vergezeld van twee frisse salades: eentje met witte kool en dille, en eentje met komkommer, munt en knoflook. Oh, en er komen ook gebakken uitjes bij kijken, yummy!
Ca. 20 min – 2 personen
Ingrediënten
- 5 g dille
- 5 g munt
- 200 g witte kool in reepjes
- gyroskruiden*
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 250 g sojayoghurt
- 1 x just.-nuggets spinazie en kaas
- 1 pakje wraps
- gebakken uitjes
- peper en zout
- suiker
- olijfolie
- azijn
Werkwijze:
1. Wittekoolsalade maken
Hak de dille fijn, inclusief de steeltjes. Meng de witte kool met een snuf zout en suiker en kneed ca. 30 seconden tot de kool zachter wordt. Meng de kool met de dille, een el gyroskruiden* en 1 el azijn. Breng op smaak met zout en peper.
2. Komkommersalade maken
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de muntblaadjes en snijd ze in reepjes. Meng de komkommer, de knoflook en de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
3. Nuggets bakken
Heb je een airfryer? Bak de nuggets dan gedurende 10 minuten op 180°C. (Ik gebruik meestal het kipprogramma.)
Geen airfryer? Verhit dan een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur met 1 el olijfolie. Bak de nuggets 2 minuten op een hoger vuur, zodat ze een goudbruin, krokant korstje krijgen. Zet je vuur daarna lager en bak nog 3 minuutjes, zodat ook de binnenkant opwarmt.
4. Wraps opwarmen
Verhit een droge koekenpan op een middelhoog vuur en verwarm de wraps om de beurt in ca. 15 seconden per zijde. Vul de wraps met de witte kool, de komkommersalade, de nuggets en de gebakken uitjes. Vouw de wraps dicht en serveer met de rest van de salades.
Smakelijk en geniet er samen van!
Want er gaat niets boven samen tafelen.
Klaartje
* Geen gyroskruiden in huis? Maak zelf een kruidenmengeling van
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 4 theelepels oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels tijm
- 1 halve theelepel kaneel
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel basilicum
- 1 halve theelepel uienpoeder
2 personen
Eten doe je ook met de ogen. Daarom voegen we het liefst zoveel mogelijk kleur toe aan een gerecht. Met deze wraps is dat zeker gelukt!
Dankzij onze nuggets met groenten, gierst en kaas, de kruidige barbecuesaus, de eiwitrijke avocado en al de vitamines van de wortelsalade serveer je hiermee een lekker én gezond gerecht.
Ingrediënten
- 5 el mayonaise
- 1 bosui
- 2 wortels in reepjes
- 1 avocado
- 1 x just.-nuggets groenten en kaas
- 1 pakje wraps
- 5 el barbecuesaus
- azijn
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze
1. Dressing maken
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de mayonaise in een kommetje met 1 el olijfolie, 1-2 tl azijn en een snuf zout en peper.
2. Wortelsalade maken
Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de wortelreepjes in een grote kom met de bosui en de dressing. Proef en breng de salade op smaak met peper en zout. Het resultaat mag even aan de kant, tot stap 6.
3. Avocado snijden
Snijd de avocado rondom door, draai de helften open en wrik de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en lepel het uit de schil.
4. Nuggets bakken
Heb je een airfryer? Bak de nuggets dan gedurende 10 minuten op 180 °C. (Ikzelf zweer bij het kipprogramma.)
Geen airfryer? Verhit dan een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur met 1 el olijfolie. Bak de nuggets 2 minuten op een hoger vuur voor een goudbruin, krokant korstje. Zet je vuur daarna lager en bak nog 3 minuutjes om ook de binnenkant te laten opwarmen.
5. Wraps opwarmen
Warm de wraps aan beide zijden in een middelwarme koekenpan op of leg ze op een bord en stop ze even in de microgolfoven.
6. Serveren
Bestrijk de wraps met de barbecuesaus, verdeel er wat wortelsalade over en beleg de wraps met avocado en de nuggets. Serveer de wraps met de rest van de salade en … genieten maar!
- 1 x just.-nuggets
- 2 eetlepels cashewboter
- 2 eetlepels water, plus extra om te verdunnen
- 1 eetlepel ahornsiroop (‘graad C’ van Mannavita is mijn persoonlijke favoriet)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel citroensap
- zout (naar smaak)
Bereid de nuggets volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer in een kommetje naast de nuggets. Garneer eventueel met takjes rozemarijn. Et voilà!
Foto en recept van Isabelle Vermeersch - these are the days. Neem zeker een kijkje op de Instagrampagina van deze interieurstyliste met oog voor detail!
Ingrediënten
- 1 x just.-nuggets spinazie en kaas
- pitabrood
- 100 g sojayoghurt natuur
- 1 rijpe avocado zonder pit
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- sap van 1/2e citroen
- olijfolie
- 5 sprietjes bieslook fijngehakt
- peper en zout
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het pitabrood in driehoeken. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de broodstukjes een 7 minuten op 200 °C.
Nuggets bakken
Heb je een airfryer? Bak de nuggets dan gedurende 10 minuten op 180 °C. (Ik gebruik hiervoor meestal het kipprogramma.)
Geen airfryer? Verhit dan een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur met 1 el olijfolie. Bak de nuggets 2 minuten op een hoger vuur. Zo krijgen ze een goudbruin, krokant korstje. Zet je vuur daarna lager en bak nog 3 minuutjes, totdat ook de binnenkant warm is.
Sausje maken
Meng de yoghurt in de blender met het vruchtvlees van de avocado, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de bieslook. Kruid met zout en peper en mix tot een romige saus. Zet ze in de koelkast.
Serveer de nuggets goed warm met de gekoelde avocadosaus en chips van pitabrood. Smakelijk!
Burgers zijn altijd een beetje feest, en met deze dip van paprika en wortel geef je er nog extra smaak en smeuïgheid aan. Heerlijk om samen met vrienden of familie van te genieten.
Ingrediënten
- 3 wortels
- 1 rode puntpaprika
- 1 courgette
- burgerbroodjes
- olijfolie
- 1 x just.-nuggets (smaak naar keuze)
Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snij de courgette en wortels in dunne linten.
3. Snij de puntpaprika in stukken.
4. Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout.
5. Gril de groenten een twintigtal minuten, tot ze gaar zijn.
6. Bak intussen de nuggets gedurende 10 minuten in de airfryer op 180°C, of gedurende vijf minuten in een pan (zet je vuur eerst hoog voor een korstje, daarna iets lager om de binnenkant te laten opwarmen).
7. Doe de wortel en puntpaprika in een blender en mix tot een romige dip.
8. Bak eventueel de hamburgerbroodjes af in je airfryer.
9. Snij de broodjes open, besmeer ze met de dip, leg er twee nuggets op en werk af met een gegrild courgettelint.
Smakelijk!
Een heerlijke dip om on the side te serveren bij de mini burgers, falafels of nuggets maar ook als sausje voor (mini) hamburgers of goed gevulde wraps.
Ingrediënten
- 1 halve bloemkool (ong. 250g)
- 1 teentje look, ongepeld
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels (Griekse) yoghurt
- Een scheutje olijfolie
- Peper en zout
Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Verdeel over een bakplaat en leg er ook het ongepelde teentje look bij. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster gaar in de oven. Dit duurt tussen 25-35 minuten.
3. Doe de bloemkool in een maatbeker. Verwijder de look uit de schil en voeg samen met de mayonaise en de yoghurt toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dip. De consistentie van je dip kan je aanpassen door extra olijfolie of een scheutje water toe te voegen.
4. Proef en kruid af naar smaak met peper en zout.
Smakelijk!