just. mini burgers

Recepten

In deze rubriek deel ik graag makkelijke, alledaagse recepten. Gezond en lekker: die eigenschappen gaan hier hand in hand! 

Wat is jouw ‘signature dish’?

Met welke gerechten doe jij je gezin, familie of vrienden watertanden? Stuur ze gerust doorzodat ik ze hier kan opnemen. Sharing is caring, want we willen natuurlijk allemaal lekkere, gezonde en afwisselende recepten op tafel toveren!

De handen in elkaar slaan

Heb je zin om samen te werken? Laat het me zeker weten.  It takes a village … om regelmatig nieuwe recepten te bedenken en er foto’s van te nemen. En uiteraard ben ik ook gewoon heel nieuwsgierig naar hoe jij onze producten gebruikt.

Gezellige momenten samen

Tot slot deel ik graag in jouw eet- en feestvreugde. Stuur me dus zeker foto’s door van al die gezellige aperitiefmomenten onder familie en vrienden, dan zorg ik ervoor dat ze hun weg vinden naar de social kanalen van just. Ik kijk er alvast naar uit.

Frisse cocktail met een fruitig karakter dat finesse en romigheid in een harmonie laat samenvloeien.
De frisheid van Bonheur geeft een zachte fruitige toets met aardse tonen en karakter.
Pompoenpitolie zorgt voor romigheid en balans.
Angostura Bitters geeft de lichte kruidige en citrus aroma’s aan het product.

Bonheur cocktail  Bonheur cocktail

Recept

Ingrediënten:

  • Pompoenpitolie
  • 12cl. Bonheur
  • 5cl. Grey Goose
  • Angostura Bitters
  • Limoen

Materiaal:

  • Longdrink
  • Ijsblokken
  • Barlepel
  • Rasp

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Bereidingstijd

5 - 10 minuten

Werkwijze

(Alle ingrediënten zijn te koop in speciaalzaken of kan je zelf bereiden)

Cocktail:

  1. Vul een longdrink met voldoende ijs in het glas.
  2. Voeg 5 cl. Grey Goose (wodka) aan het glas toe.
  3. Geef het 1 dash Angostura Bitters.
  4. Aftoppen met 12cl. Bonheur.
  5. Werk af met zeste van limoen door het gebruik van een rasp.
  6. Voeg een paar druppels pompoenpitolie toe.

Olie van pompoenpitten zelf maken?

  1. Olijfolie vacuümtrekken met pompoenpitten en daarna steamen.
  2. Laten rusten voor 1 dag, zodoende dat de smaken goed intrekken.

 

Recipe created by Daan De Maerteleire  -  Sommelier @ Hert Turnhout (1 ster Michelin Gids)

Daan De Maerteleire - Hert Turnhout

 

  • 10cl Bonheur
  • 3cl Wodka
  • 1/2 Limoen
  • Afvullen met Ginger beer voor een licht spicy touch
  • Rozemarijntakje & schijfje verse gember als afwerking

 

Recipes created by Taste by Britt  -  Sommelier @ Savoury Turnhout

Taste by Britt

  • 10cl Bonheur
  • 3 centiliter vers sinaasappelsap & gezeefd.
  • Afvullen met Cava
  • Afwerken met een schijfje sinaasappel & eventueel citroentijm

 

Recipes created by Taste by Britt  -  Sommelier @ Savoury Turnhout

Taste by Britt

 

  • 10cl Bonheur
  • Aftoppen met Elderflower of mediterranean tonic
  • Afwerken met een schijfje (bevroren) kiwi & blauwe druif

 

Recipes created by Taste by Britt  -  Sommelier @ Savoury Turnhout

Taste by Britt

 

  • 10cl Bonheur
  • Afgekoelde thee van rode vruchten. (Voeg naar wens honing of suiker toe)
  • 2cl gezeefd vers limoensap
  • Werk af met munt

 

Recipes created by Taste by Britt  -  Sommelier @ Savoury Turnhout

Taste by Britt